Cottage cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO
- 135 g hladké mouky
- 70 g másla
- 35 g moučkového cukru
- špetka soli
- vejce
- NÁPLŇ
- 360 g (2 balení) Cottage cheese Meggle
- 130 g pomazánkového másla
- 2 vejce
- 40 g hrubé mouky
- 65 g cukru
- tuk
- mouka na vysypání formy
Postup Cottage cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Formu si vymažeme a vysypeme moukou. V míse smícháme mouku, máslo, cukr, vejce a zpracujeme na tuhé těsto. Troubu si rozpálíme na 190°C.
Těsto si rozválíme na plát a pomocí válečku ho přemístíme do formy. Opatrně jej přitlačíme na dno - do stran po celém obvodu. Přesahující těsto odstraníme a poté si z něj vytvoříme asi 3cm vysoké okraje, které připevníme ke spodku. Poté je ještě upevníme alobalem po celém obvodu (alobal zajistí, že nám okraje během pečení nespadnou). Těsto na dně propícháme vidličkou. Takto připravené těsto dáme do trouby a pečeme do růžova.
NÁPLŇ: v míse vyšleháme cukr s vejci, přidáme pomazánkové máslo, mouku a nakonec přimícháme Cottage cheese. Tuto směs nalejeme do předem předpečeného těsta a dáme dále péct na 100°C na 70-90 minut.
Hotový koláč poznáme tak, že povrch na okrajích i u středu lehce pruží. Servírujeme lehce pocukrovaný nebo s ovocem.