Cottage cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO
135 g hladké mouky
70 g másla
35 g moučkového cukru
špetka soli
vejce
NÁPLŇ
360 g (2 balení) Cottage cheese Meggle
130 g pomazánkového másla
2 vejce
40 g hrubé mouky
65 g cukru
tuk
mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Formu si vymažeme a vysypeme moukou. V míse smícháme mouku, máslo, cukr, vejce a zpracujeme na tuhé těsto. Troubu si rozpálíme na 190°C.

  2. Těsto si rozválíme na plát a pomocí válečku ho přemístíme do formy. Opatrně jej přitlačíme na dno - do stran po celém obvodu. Přesahující těsto odstraníme a poté si z něj vytvoříme asi 3cm vysoké okraje, které připevníme ke spodku. Poté je ještě upevníme alobalem po celém obvodu (alobal zajistí, že nám okraje během pečení nespadnou). Těsto na dně propícháme vidličkou. Takto připravené těsto dáme do trouby a pečeme do růžova.

  3. NÁPLŇ: v míse vyšleháme cukr s vejci, přidáme pomazánkové máslo, mouku a nakonec přimícháme Cottage cheese. Tuto směs nalejeme do předem předpečeného těsta a dáme dále péct na 100°C na 70-90 minut.

  4. Hotový koláč poznáme tak, že povrch na okrajích i u středu lehce pruží. Servírujeme lehce pocukrovaný nebo s ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!