Dušená mrkev s kapustou a kuřecím masem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

5 velkých mrkví
1/2 kapusty
hrst mraženého hrášku
1 cibule
200 g kuřecího masa (já použila stehenní řízky)
kousek másla
hladká mouka na jíšku
sůl
cukr na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájené maso a osolíme.

  2. Orestujeme a necháme pustit trochu šťávu.

  3. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, podlijeme trochou vody a dusíme.

  4. Po cca 5 minutách přidáme nakrájenou kapustu a ještě podle potřeby podlijeme vodou.

  5. Vše dusíme doměkka.

  6. Nakonec dochutíme solí a cukrem, jak jsme zvyklí u klasické dušené mrkve a vsypeme hrášek.

  7. Zahustíme máslovou jíškou a provaříme.

  8. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!