Čokoládové řezy s pařížskou šlehačkou-bez úprav

Recepty, Dorty

Suroviny

25 dkg polohrubé mouky
10 dkg másla
20 dkg krystalového cukru
2 vejce
7 dkg mletých vlašských ořechů
2 dl mléka
2 lžice rumu
2 lžíce kakaa
1/2 prášku do pečiva
na šlehačku: 4 dl šlehačky 30%, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce práškového cukru, čokoládové filigránky na ozdobu-1 tmavá čoko poleva

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme a třeme spolu s vejci, cukrem, mlékem a rumem do pěny.

  2. Přidáme promíchané sypké suroviny a třeme do hladka, nalijeme na plech vyložený pečícím papírem (pardon tak přeci úprava) a pečeme při 160°C asi 15 min.

  3. Po vychladnutí potřeme šlehačkou, vidličkou nebo stěrkou vytvarujeme vlnky a ozdobíme čokoládičkami necháme alespoň 2 hodiny chladit.

  4. Promícháme cukr s kakaem a vmícháme do dobře vychlazené šlehačky a šlehačem vyšleháme do pevna(vydrží 3 dny aniž by spadla).

  5. Polevu podle návodu přivedeme do tekutého stavu, odstřihneme mini růžek, na pečící papír kreslíme figránky, můžeme si je předkreslit na bílý papír a ten si podložit pod pečící, osvědčily se mi trojité vějířky i na zdobení dortů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!