Čokoládové kokosové koule

Recepty, Cukroví

Suroviny

100 g čokolády na vaření Figaro (složení: kak. sušina nejméně 35%, kakaové máslo, 57,5% cukr, nas. mas. kyseliny 16,5%)
17 PL sušeného strouhaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Roztopit čokoládu.

  2. Nechat čokoládu vychladit na pokojovou teplotu.

  3. Přimíchat kokos.

  4. Nechat čokoládu pomalu chladnout. Dobré je mezitím míchat, abyste viděli jak tuhne.

  5. Jakmile je směs dostatečně tuhá, že připomíná těsto, začneme dělat kuličky.

  6. Prsty levé ruky nabereme trošku těsta a vyválíme kuličku v dlani. Kulička má průměr asi tak 2 cm.

  7. Prsty pravé ruky ji pak vezmeme a vyválíme v kokosu. Pak přesuneme do krabičky. Tak to provedeme s celým těstem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!