Dvoupatrový dort s kávovým krémem a čokoládovou polevou

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
2 hrníčky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 hrníček krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 hrníček mléka
1/2 hrníčku oleje
2 vejce
3 lžíce kakaa
1 lžíce strouhané citronové kůry
Krém:
200 ml mléka
40 g hladké mouky
280 g másla
460 g cukru moučky
4 žloutky
4 lžíce mleté kávy

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva a krupicovým a vanilkovým cukrem, přidáme mléko, olej, vejce, kakao a citronovou kůru a dobře promícháme.

  2. Těsto vlijeme do vymazaných a vysypaných dortových forem (jeden tvar, ale různé rozměry) a dáme upéct.

  3. Upečené necháme vychladnout, oba korpusy dvakrát vodorovně rozřízneme, promažeme krémem a oba korpusy k sobě přilepéme také pomocí krému.

  4. Dáme ztuhnout do lednice asi na půl hodiny. Pak celý dort polijeme polevou a ozdobíme podle fantazie.

  5. Krém: Z mléka a mouky uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. Cukr vyšleháme s máslem, přidáme žloutky, moučnou hmotu a nakonec mletou kávu. Krém necháme chvilku ztuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!