Čokoládová zmrzlina z pudinku a tvarohu

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 ml mléka
160 g krupicového cukru - dle chuti
1 vanilkový cukr
18 g čokoládového pudinkového prášku
15 g kakaa
250 g tučnějšího tvarohu ve vaničce
200 g sladké 12% smetany
1 lžíce tuzemáku

Postup přípravy receptu

  1. Do lehce vlažného mléka metličkou vmícháme cukr, vanilkový cukr, pudink, kakao. Za stálého míchání přivedeme k varu a na malém příkonu tepla povaříme cca 4 minuty. Odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Pak zašleháme tvaroh, smetanu a rum. Místo šlehání můžeme směs rozmixovat.

  2. Studenou směs vlijeme do výrobníku zmrzliny a necháme zmrazit. Trvá to zhruba 40 minut. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!