Čokoládová pohanková kaše s malinovým rozvarem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

5 lžic loupané lámané pohanky
300 ml mléka (kravské, mandlové nebo kokosové)
2 lžíce agáve sirupu
2 čtverečky vysokoprocentní čokolády (alespoň 70%)
50 g malin
Na ozdobení:
maliny i další ovoce
ořechy a semínka

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku dejte vařit mléko a přidejte do něj pohanku. Za stálého míchání vařte, dokud směs nezhoustne a pohanka nezměkne. Bude to trvat přibližně 10 minut.

  2. Mezitím v jiném kastrůlku rozehřejte maliny s 1 lžící agáve sirupu. Ke konci vaření do kaše přidejte 1 lžíci agáve sirupu a 2 čtverečky čokolády. Pečlivě promíchejte.

  3. Kaši servírujte s rozvarem a doplňte o ořechy a semínka podle vaší chuti.

  4. Pohanková kaše patří mezi celozrnné výrobky, které je vhodné konzumovat i před spaním.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!