Čertova směs

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

150 g vepřové kýty
150 g kuřecí prso
1 sklenička naložených žampionů
1 cibuli
2 stroužky česneku
červená paprika
vývar na podlití
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
pepř
chilli
3 lžíce chilli omáčky
protlak
1/2 lžičky cukru

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nakrájené maso dorůžova, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, a ještě restujeme.

  2. Podlijeme troškou vývaru (třeba zeleninovým) a přiklopené podusíme doměkka. Přidáme pokrájené žampiony a papriku, zalijeme čertovskou omáčkou.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme půl lžičky cukru a chilli. Ještě chvilku povaříme a pokud chceme víc omáčky, podlijeme a zahustíme lžičkou solamylu rozmíchaným ve vodě.

  4. Podáváme s opečenými bramborami ozdobené kolečky pórku a chilli vlasy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!