Coffee cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g kakaových sušenek
4 lžíce rozehřátého másla
200 g čokolády (více %)
500 g Lučiny
80 g cukru krystal
4 vejce
1 espresso
1,5 lžičky rozpustné kávy
2 lžíce kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky nameleme nebo rozdrtíme a spojíme s máslem v kompaktní hmotu, která se nesmí drolit. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy (24cm) a pořádně umačkáme, můžeme těsto vymačkat i do stěn formy.

  2. Uvaříme espresso a necháme ho lehce vychladnout.

  3. Vejce ušleháme s cukrem, po troškách přilijeme vychladlé espresso a přidáme kakao a rozpustnou kávu.

  4. Rozehřejeme čokoládu s trochou vody v mikrovlnné troubě a přidáme ji do směsi.

  5. Lučinu nakonec zašleháme metlou, aby vznikl krém bez hrudek. Těsto vlijeme do formy. Pečeme na 160°C cca 50 minut. Těsto se nesmí třást, necháme ještě chvíli dojít v troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!