Cizrna na zelenině

Recepty, Luštěniny

Suroviny

200 g suché cizrny (přes noc namočit)
300 g kořenové zeleniny na nudlicky (nebo směs pod svíčkovou)
1 plechovka krájených rajčat
2 lžíce kečupu
hrst kukuřice
hrst mungo výhonků nebo hrášku
bujon nebo harmonie chuti podle chuti
trochu olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu dáme vařit v čisté vodě.

  2. Na oleji osmažíme kořenovou zeleninu, přidáme výhonky, kukuřici a povaříme, přidáme bujon, rajčata a kečup, necháme přejít varem a přimícháme scezenou cizrnu.

  3. Podáváme s chlebem nebo bez.

  4. Na talíři můžeme ozdobit smaženou cibulkou na proužky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!