Kořeněná meruňková marmeláda s citrusovým pektinem

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 kg vyloupaných meruněk
300-500 g cukru
3-4 lžičky citrusového pektinu
mletá skořice
mletý hřebíček

Postup přípravy receptu

  1. Meruňky překrojíme napůl a podlité minimem vody (cca 50 ml) je v širokém kastrole s nepřilnavým povrchem rozvaříme.

  2. Částečně můžeme projet ponorným mixérem (není nezbytné) a za občasného promíchávání povaříme bez poklice a odpaříme do zhoustnutí.

  3. Ke konci varu přidáme koření - po troškách, odebrat ho už nepůjde. Vmícháme pektin, smíchaný s několika lžícemi cukru a dále 5 minut vaříme.

  4. Vmícháme zbytek cukru a povaříme do zhoustntí. Hotovou marmeládu nalijeme ještě horkou do sklenic a rychle zavíčkujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!