Citronové těstoviny s bazalkou a parmezánem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g těstovin (špagety nebo vřeténka)
šťáva ze 3 citronů
jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
6 PL olivového oleje
100-120 g parmezánu (jemně nastrouhaného neho jiného jemně strouhaného sýra)
čestvý mletý pepř
svazeček bazalky
pažitka na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na těstovinách.

  2. Smícháme kůru a šťávu z citronů s olivovým olejem a smícháme ji s jemně nastrouhaným parmezánem. Můžeme přidat i trochu sardelky nebo hořčice pro pikantnost a vznikne nám krásná krémová směs. Podle chuti ji osolíme a opepříme.

  3. Těstoviny scedíme, vrátíme zpět do hrnce a smícháme s připravenou omáčkou. Vmícháme nasekanou bazalku a podáváme se salátem (nebo s rukolou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!