Citronové kuře na bulguru s rozinkami a olivami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí stehenní řízky bez kůže
šťáva ze 2 citrónů
2 lžíce olivového oleje
1 lžička chilli vloček
3-4 stroužky česneku
sůl
hrnek bulguru
8 dkg opraných hrozinek
2 hrnky kuřecího vývaru
8 dkg zelených oliv bez pecky
1 konzerva cizrny (400 g)
petrželka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso očistěte od tuku, prokrojte na ploché kousky. Smíchejte citronovou šťávu, olej, chilli, česnek, osolte a do marinády vložte kuřecí kousky minimálně na hodinu.

  2. Mezitím připravte bulgur - 1 šálek bulguru a hrozinky zalejte v kastrůlku dvojnásobným množstvím vývaru, pomalu povařte pár minut, případně přisolte, přiklopte poklicí a nechte nabobtnat. Potom vmíchete okapanou cizrnu, olivy a petrželku.

  3. Kuře opečte na grilovací nebo nepřilnavé pánvi z obou stran tak, aby bylo zlatavé a propečené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!