Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky

Recepty, Omáčky

Suroviny

800 g čerstvých zralých rajčat
asi 4 lžíce másla
1 cibule
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata nařízneme do kříže a asi na 30 sekund ponoříme do vařící vody. Pak je vyjmeme a sloupneme slupku. Nakrájíme je na větší kusy.

  2. Vložíme je do hrnce spolu s máslem a s oloupanou přepůlenou cibulí, osolíme a na velmi mírném ohni je necháme asi 40 minut vařit, občas zamícháme, větší kousky rajčat rozmačkáme vařečkou.

  3. Pak opepříme, ochutnáme, podle potřeby dosolíme, vyjmeme cibuli a můžeme vypnout. Nic víc není potřeba, omáčka je opravdu lahodná, stačí smíchat s těstovinami a na talíři posypat strouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!