Kakaové brownies

Recepty, Moučníky

Suroviny

10 PL másla (140 g)
1 1/4 hrnku cukru (250 g)
100 g kakaového prášku (na pečení nebo holadského)
1/4 ČL soli
1/2 ČL vanilkového extraktu
2 vejce
1/2 hrnku hladké mouky (60 g)

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme troubu na 180°C. Hlubokou formu velikosti 21 x 21 cm vyložíme pečícím papírem. V mikrovlnné troubě rozehřejeme máslo, přidáme cukr, kakao a sůl. Důkladně promícháme dohladka. Směs necháme trochu vychladnout.

  2. Přidáme vanilkový extrakt a promícháme. Přidáme vejce, jedno po druhém a pořádně mícháme až směs zhoustne a bude lesklá. Přidáme mouku, rychle promícháme, až se mouka spojí se směsí. Nalijeme na plech.

  3. Pečeme cca 25 - 30 minut, nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá. Před krájením necháme úplně vychladnout. Pro bezlaktózovou dietu použijte místo másla odpovídající margarín. Použila jsem holandské kakao, proto jsou brownies tak tmavé.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!