Citronové dukátky

Recepty, Cukroví

Suroviny

150 g změklého másla
70 g moučkového cukru
70 ml citronové šťávy (asi z 1,5 citronu)
2 lžičky citronové kůry
230 g hladké mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
moučkový cukr na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo několik minut šleháme s cukrem do pěny, pak přimícháme citronovou šťávu a kůru, nakonec přisypeme mouku se škrobem a promícháme do hladkého těsta.

  2. Na vále z těsta vytvarujeme 2 válečky o průměru asi 2 cm (nebo více), zabalíme do folie a na 30 min uložíme do mrazáku.

  3. Pak vyjmeme z mrazáku, nožem nakrájíme na kolečka a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 min až začnou lehce zlátnout.

  4. Po upečení nechte malinko zchladnout a pak obalujte v moučkovém cukru. Skladujte v uzavřené dóze, jsou velmi pikantní a křehké i po několika dnech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!