Kapustičky ve slaninovém kabátku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

větší růžičkové kapustičky
zeleninový vývar
anglická slanina nebo česnekový bok
1-2 stroužky rozetřeného česneku
brusinkový džem nebo červený rybíz
brambory
olej

Postup přípravy receptu

  1. Do většího hrnce dáme vodu, rozdrobíme zeleninový vývar a přidáme kapustičky. Od bodu varu vaříme cca 20 minut. Mezitím dáme vařit brambory.

  2. Kapustičky vyndáme a po mírném zchladnutí je zabalíme do anglické slaniny, kterou jsme lehce potřeli česnekem (lze i bez česneku). Pak je opečeme ze všech stran na oleji.

  3. Kapustičky ve slaninovém kabátku podáváme s bramborami politými rozpuštěným máslem a servírujeme s brusinkovým džemem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!