Sušenky Baileys s krémovou náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
80 g másla
80 g krupicového cukru
80 g hnědého cukru
1 vejce
200 g hladké mouky
3 lžíce kakaa
1,5 lžičky sody
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
250 ml likéru Baileys
Náplň:
150 g másla
150 g moučkového cukru
5 lžic likéru Baileys

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo utřeme s cukrem, pak přidáme vejce a nakonec postupně přidáváme mouku promíchanou s ostatními přísadami a přiléváme likér.

  2. Husté těsto nabíráme lžičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Necháváme mezi nimi rozestupy, protože se teplem roztečou asi na dvojnásobek.

  3. Nožem namočeným ve vodě můžeme tvar hromádek upravit. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10 - 12 minut.

  4. Jakmile nám vršek hromádky zatuhne, zkusíme jí nožem nadzvednout. Pokud to jde, plech z trouby vyndáme a pečivo na něm necháme ještě chvilku dojít. Není dobře je nechávat hodně přepéct, po vychladnutí by ztvrdly.

  5. Vychladlé slepujeme krémem, který jsme vyšlehali z másla a cukru s postupným přiléváním likéru. Čím více likéru krém pojme, tím je lepší a nadýchanější. Krém nanášejte sáčkem s ostře řezanou špičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!