Ovesné sušenky II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek ovesných vloček (rozemletých)
1 hrnek hladké mouky (nebo špaldové)
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku vlašských ořechů (mletých)
130 g másla
3 lžíce medu
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
1 skořicový cukr
cca 1/4 hrnku sezamových semínek
1/2 hrnku slunečnicových semínek (napůl rozemletých)

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme vločky, mouku s kypřícím práškem, cukry, semínka a ořechy.

  2. V malém hrnci rozehřejeme máslo spolu s medem. Poté máslovou směs nalijeme na sypké suroviny a dobře promícháme.

  3. Lžičkou děláme malé hromádky a dáváme je na plech - vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi dost místa, protože se při pečení roztečou na tenké placičky.

  4. Pečeme na horkovzduch na 200 stupňů asi 10 minut do zlatohněda (HLÍDÁME).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!