Čína Kung Pao

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích prsou
1 žlutá paprika
1 červená paprika
pórek
sojová omáčka sladká
zázvor
červená pálivá paprika
koření na čínu
solamyl
arašídy
sůl
trocha oleje
rýže

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kostky.

  2. Papriky nakrájíme na stejně velké kousky a společně s pokrájeným pórkem vše hodíme do mísy. Přidáme sůl, lžičku zázvoru, 2 lžičky červené papriky pálivé, 2 lžičky koření na čínu, zakápneme trochou sladké sojové omáčky.

  3. Promícháme a dáme odležet na pár hodin do lednice.

  4. Poté na oleji smažíme a až do změknutí masíčka přiléváme vodu = vytvoří se nám omáčka. Jestli chceme mít omáčku hustou, přisypeme trošku solamylu.

  5. Nakonec do teplé číny přisypeme arašídy. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!