Napoleonské kloboučky

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
65 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 žloutek
1 lžíce rumu
125 g másla
kůra z pomeranče
na špičku nože sody
Náplň:
100 g mletých ořechů
2 lžíce pomerančové šťávy
1 lžíce rumu
2 lžíce cukru
bílek z 1 vajíčka
rozinky
1 vejce a potření

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto a necháme přes noc odpočinout.

  2. Těsto rozválíme na slabou placku a kulatým tvořítkem o průměru 4 - 5 cm, vypichujeme kolečka. Potřeme bílkem a do středu dáme připravenou náplň.

  3. Okraje těsta nadzvedneme na třech místech a přitlačíme k náplni. Palcem, ukazováčkem a prostředníčkem.Tak vznikne trojúhelníkový tvar. Na špičku kloboučku dáme hrozinku.

  4. Hotové kloboučky klademe na plech a opatrně potřeme rozšlehaným vejcem.

  5. Pečeme tak 12 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!