Cibulový chléb s jablečnou vlákninou bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

480 ml vlažné vody
2 lžíce oleje
2 lžíce jablečného octa
1,5 kávové lžičky soli
1,5 kávové lžičky cukru
250 g bezlepkové mouky Jizerka
200 g jáhlové mouky (nebo jiné bezlepkové mouky)
2 lžíce instantní bramborové kaše bez mléka
2 lžíce jablečné vlákniny
2 kávové lžičky sušené cibule
1 kávová lžička chlebového koření
1 kávová lžička kmínu
2 rovné kávové lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny nalijeme vlažnou vodu, ocet, olej, sůl a cukr.

  2. Sypké suroviny nejdříve promícháme v misce a poté je přidáme do pekárny.

  3. Nakonec na mouku nasypeme sušené droždí. Pečeme na program Rychlý, Sprint nebo jiný krátký program (měl by trvat přibližně 2 hodiny).

  4. Během prvních deseti minut pomocí gumové stěrky stíráme nepromíchané suroviny ze stěn nádoby a kontrolujeme, zda se směs míchá v celém objemu. Pokud ne, můžeme pekárně pomocí stěrky trochu pomoct.

  5. Po upečení chléb opatrně vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!