Chutná a hustá polévka s hlávkovým zelím

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 hlávkového zelí nakrájené na nudličky
2 hrsti fazolek nakrájených na půlky
1 bílá paprika
1 červená paprika
2 rajčata na kousky
3 větší brambory na kostičky
2 hrsti růžičkové kapusty na čtvrtinky
1 větší mrkev na kostičky
1 zeleninový vývar
1/2 kostky masoxu
1 klobáska na půlkolečka nebo celá
1 malý rajčatový protlak
1 cibule na malé nudličky
200 ml kysané smetany
1-2 lžíce hladké mouky
3 bobkové listy
6 kuliček pepře
trochu oleje
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci na oleji orestujeme mírně cibuli, pak přidáme veškerou zeleninu, chvilku podusíme, přidáme vodu, koření, kostky vývarů a vaříme. Až je všechno měkké přidáme rajčatový protlak a dosolíme.

  2. Do zakysané smetany dáme mouku, rozmícháme, vylijeme do polévky a necháme zahustit, pak jen posypeme pažitkou a přidáme klobásku, která se jen prohřeje.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!