Slaninou protkaná kuřecí prsa v hořčičné šťávě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
10 dkg slaniny - měla jsem prorostlejší gazdovskou
1 PL oleje
1 větší cibule
3 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
3/4 skleničky kremžské hořčice
1 dl vody
1 tenký plátek másla
libovolný druh nasekaných zelených bylinek:
libečku
petrželky
celeru

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme si troubu. Ze slaniny si uřízneme 4 špalíčky na prošpikování masa, zbytek nakrájíme na menší kostičky. Cibuli si nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky a půlky z obou paprik na větší kousky.

  2. Kuřecí prsa opláchneme, osušíme, pokud máme i s hrudní kostí, tak ji vyřízneme a maso si upravíme na porce. Prso ve dvou částech nožem propíchneme a protáhneme připravenými špalíčky slaniny viz.foto.

  3. Na větší pánvi v rozpáleném oleji orestujeme slaninu společně s cibulí a česnekem asi 3 minutky, odhrneme bokem, přidáme maso a necháme z obou stran po 3 minutách zatáhnout.

  4. Vše z pánve přendáme do zapékací nádoby,posypeme paprikami a zalijeme kremžskou hořčicí, kterou jsme si rozmíchali v 1 dcl vody. Přiklopíme,vložíme do vyhřáté trouby a až začne obsah v nádobě vařit na plný výkon trouby pečeme 15 minut.

  5. Pak troubu ubereme na poloviční výkon a ještě 10 minut přikryté dopékáme. Potom troubu vypneme a do šťávy s masem přidáme máslo na zjemnění chuti.

  6. Na talíři posypeme čerstvými bylinkami. Podávala jsem s noky z těsta na špecle do kterého jsem přimíchala hrst nasekaných čerstvých bylinek. Hodila by se také bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!