Chřestový koláč II.

Recepty, Předkrmy

Suroviny

Korpus:
90 g ovesných vloček pomletých
100 g másla
40 g celozrnné mouky (pšeničné)
80 g hladké mouky
1 žloutek
3 g prášku do pečiva
1 g soli
Náplň:
Cca 7 stonků zeleného chřestu
400 g zakysané smetany (18%)
2 vejce
15 g parmazánu nastrouhaného
Pár snítek tymiánu
1 rovná čajová lžička sušeného česneku (2-3g)
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky vložte do nožového mixéru spolu s máslem a mixujte, dokud se nezačne hmota spojovat a lepit se.

  2. Poté přendejte vločky s máslem do mísy, přidejte oba druhy mouky, kypřící prášek, žloutek a sůl a prohněťte.

  3. Zpracované těsto zabalte do fólie a nechte alespoň ½ hodiny v lednici.

  4. Otrhejte lístky tymiánu.

  5. V míse smíchejte suroviny na náplň.

  6. Chřest ukrojte tak, aby se vám vešel do formy.

  7. Zbylé konce nevyhazujte. Nakrájejte je na cca 1 cm silné plátky.

  8. Troubu předehřejte na 180˚C.

  9. Dno koláčové formy vyložte pečicím papírem. Těsto namačkejte do formy. Vytvořte cca 2-3 cm vysoké okraje. Můžete si k vytlačování těsta pomoci dnem sklenice.

  10. Na těsto nalijte náplň a stonky i kolečka chřestu rozložte na povrch.

  11. Vložte koláč do trouby a pečte cca 1 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!