Chow mein - Rýžové nudle s mrkví a zelím po čínsku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 balíček silných rýžových nudlí (400 g)
voda
sůl
1 svazek jarní cibulky
3 mrkve
1/2 čínského zelí
olej
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rybí omáčky nebo ústřicové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji krátce orestujeme na kolečka nakrájené bílé části cibulek. Přidáme nahrubo nastrouhané mrkve a na proužky nakrájené zelí.

  2. Za občasného zamíchání asi 3 minuty restujeme. Ochutíme sojovou, rybí a chilli omáčkou.

  3. Rýžové nudle nasypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou, zamícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 7 minut táhnout (nevaříme).

  4. Poté nudle slijeme a přidáme je do pánve se zeleninovou směsí. Vše společně asi 3 minuty opékáme. Před podáváním ozdobíme zelenými částmi cibulek.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!