Chodské koláče od Titinky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto
1/2 kg hladké mouky
250 g másla
3 žloutky
Kvásek
1/4 l teplého mléka
7 kostek cukru
6 dkg kvasnic
Tvaroh
mák
povidla
Na ozdobu
mandle
rozinky
Vejce žloutek
mlékem na potření před pečením.
Rum
s máslem na potření po upečení - okraje jsou vláčné.

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme těsto, z pečícího papíru si podle talíře vystřihneme kruh a dáme na plech.

  2. Těsto rozdělíme na 4 ks, pokud někdo potřebuje, odvažovala jsem stejné množství, aby byly koláče stejně veliké.

  3. Těsto vyválíme malým válečkem (kovový tescoma) přímo na papíru, na plechu. Co plech 2ks koláčů, jen tak tak.

  4. Pečeme při střední teplotě, dokud lehce neztmavne okraj koláčů.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!