Chlebovec

Recepty, Moučníky

Suroviny

40 dkg strouhaného tvrdého chleba
10 dkg pomletých ořechů
12 dkg cukru
skořice
50 dkg nakrouhaných jablek
1/2 l mléka nebo smetany
10 dkg másla
sníh ze 3 bílků
1 lžíce cukru

Postup přípravy receptu

  1. Strouhaný chléb smícháme s cukrem a skořicí (nebo s vanilkovým cukrem).

  2. Zapékací misku vymažeme máslem, nasypeme část strouhaného chleba, posypeme namletými ořechy a pokryjeme nakrouhanými jablky.

  3. Pokračujeme dalšími vrstvami – chlebová strouhanka, mleté ořechy, nakrouhaná jablka.

  4. Jednotlivé vrstvy nastrouhaného chleba pokropíme mlékem.

  5. Zakončíme vrstvou chlebové strouhanky.

  6. Povrch pokryjeme kousky másla a zalijeme zbytkem mléka.

  7. Pečeme cca 40 minut na 170°C.

  8. Upečený chlebovec pokryjeme vrstvou sněhu a dáme ještě na chvilku zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!