Podmáslová zelňačka s houbami

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g kysaného zelí
400 ml podmáslí
4-5 brambor
2 hrsti sušených hub
1 cibule
lžíce sádla
lžíce hladké mouky
lžička mleté papriky
cca hrnek vývaru nebo vody
4 kuličky nového koření
bobkový list
kmín
sůl
cukr podle chuti
kopr (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme na drobno a na sádle společně s houbami a kmínem restujeme 4-5 minut.

  2. Přidáme papriku, zamícháme a vsypeme mouku. Po krátkém restování vše zalijeme vývarem nebo vodou a prošleháme metličkou. Přidala jsem i vodu ze zelí.

  3. Vmícháme překrájené zelí, koření a uvedeme do varu. Po asi 10 minutách (podle měkkosti zelí) odebereme trochu vývaru a smícháme s podmáslím.

  4. Vše i s uvařenými brambory spojíme dohromady a krátce povaříme. Polévku dochutíme cukrem a koprem. Kdo nechce kopr nemusí, nám v tom chutnal.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!