Chilli Marrákeš

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

400 g pasírovaných rajčat
200 g cizrny
250-300 ml vody nebo vývaru
500 g mletého masa (hovězí nebo mix)
2 cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce oleje
1 lžička římského kmínu
1 lžička mletého koriandru
2 lžičky strouhaného zázvoru
1/2 lžičky skořice
2 lžičky sladké papriky
1 kapie
chilli papričky (1-2ks)
sůl
tmavá jíška
čerstvý koriandr nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu propláchneme a namočíme do studené vody, nejlépe přes noc. Do nádoby pomalého hrnce vlijeme pasírovaná rajčata, přidáme namočenou a slitou cizrnu (můžeme ale použít i cirznu sterilovanou, v tom případě ji přidáváme do jídla až chvíli před dokončením), vývar nebo vodu a hrnec zapneme na 1. stupeň.

  2. Na pánev dáme olej, přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli, plátky česneku a chvíli smažíme. Když začne cibule sklovatět, zasypeme ji římským kmínem a mletým koriandrem a necháme koření rozvonět. Dále přidáme strouhaný zázvor, přisypeme skořici, rychle promícháme a přidáme mleté maso.

  3. Za stálého míchání oddělujeme vařečkou maso od sebe, aby se rozdrobilo a nezůstaly nám velké kusy. Nakonec přidáme sladkou papriku a celý obsah pánve vyklopíme do hrnce k rajčatovému základu. Vhodíme na větší kousky nakrájenou kapii, posekané chilli papričky a vaříme stále na 1. stupeň cca 4 hodiny. Ke konci vaření zkontrolujeme konzistenci. Pokud se nám zdá omáčka příliš řídká, můžeme zahustit trochou tmavé jíšky - v případě nouze i instantní.

  4. Jídlo ochutnáme, podle potřeby dosolíme a nakonec přidáme posekaný čerstvý koriandr (kdo nemá rád, použije- stejně jako já - zelenou petrželku). Podáváme s kuskusem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!