Lasagne z Vodňan

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kg drůbeží šlehané sekané Vodňany
1 plechovka pasírovaných rajčat (s bylinkami)
1 střední cibule
česnek dle chuti
2 PL oleje
plátek másla
pepř
sůl
1 střední rajský protlak
Na bešamel:
1/2 l mléka
5 dkg másla
5 dkg hladké mouky
strouhání muškátový oříšek
2 velké sýry Apetito
nastrouhaný sýr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Na masovou směs pokrájet cibul na drobno, česnek usekat a na oleji s máslem zpěnit, přihodit sekanou, osolit, opepřit, osmažit a přitom šťouchadlem na brambory rozšťouchávat na drobno. Po osmažení zalít pasírovanými rajčaty, trošku provařit a dát stranou.

  2. Na bešamel v hrnci rozpustit máslo, přisypat hladkou mouku a udělat jíšku, nechat zbělet, zalít mlékem a rozmíchat. Ochutit strouhaným muškátovým oříškem, osolit, opepřit a přidat sýr, míchat do rozpuštění a nebo rozmělnit ponorným mixérem.

  3. Pláty Lasagní dle rad itala v kuchyni si předvařit ve vřelé vodě s trochou oleje, stačí 5-7 minut a pak je vrazit do studené vody schladit a šup do pekáče.

  4. Vyskládat 1 vrstvu do pekáčku, vytřeného olejem, potřít trochou protlaku, nanést masovou směs, bešamel, osolit a opepřit a zase pláty. Celé opakovat a skončit pláty, na něž rozetřít zbytek bešamelu a pěkně posypat sýrem. Péct cca 45 minut, podle typu trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!