Čevabčiči do trouby

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 lžíce sladké papriky
1 velká cibule
kousek másla
pepř
sůl
worcesterová omáčka
250 ml vlažné vody
1/2 kostičky hovězího bujonu
lžička sojovky

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku pokrájíme na drobno a dáme osmahnout na kousku másla doměkka. Mleté maso smícháme se sladkou paprikou, pepřem, solí, cca lžící worcesteru a s vychladlou osmahnutou cibulkou.

  2. Tvoříme válečky a dáváme do pekáčku vedle sebe. V horké vodě rozmícháme kousek bujonu a sojovku, podlijeme masové válečky a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C cca 30 minut. Šťávu můžeme zahustit moukou nebo tmavou jíškou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!