Kuřecí čevabčiči s pikantní sladkokyselou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

500 g kuřecí řízky
trochu chilli papričky
100 g slaniny
1 vejce
sůl
pepř
hrst petrželky
směs bylinek (já mám pro takové situace připraveno italské koření)
2 stroužky česneku
na omáčku:
1 větší cibuli
1 lžíce sojové omáčky
2 dcl červeného vína
2 lžičky protlaku
2 stroužky česneku
3 lžičky cukru
lžička chilli pasty
2 lžičky octa
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nameleme spolu se slaninou, česnekem a papričkama. Klepneme vajíčko, okořeníme a posypeme nasekanou petrželkou. Mokrýma rukama děláme válečky, které pak na grilu, nebo na suché pánvi ogrilujeme.

  2. Mezitím si připravíme omáčku. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme na plátky česnek a posypeme cukrem. Necháme lehce karamelizovat a zalijeme vínem. Až se víno vypaří, přidáme protlak, chilli pastu, sojovou omáčkou a sůl s pepřem.

  3. Trošku podlijeme a zahustíme škrobem smíchaným s vodou. Nakonec přidáme ocet a krátce provaříme. Stačí jen trocha omáčky, takže podlít jen trochu a zahustí každý sám,kolik potřebuje. Nakonec jsem omáčku přecedila. Podáváme s domácími hranolky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!