Melounový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na základ:
krabice sušenek esíček
máslo - asi 8 dkg (2-3 cm)
Na krém:
1 vanička Mascarpone
domácí Lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů)
1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného
pár lžic hnědého cukru
1 balení želatiny (z Lidlu)
1 balení želatinového ztužovače

Postup přípravy receptu

  1. Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je vysoký cca 0,5 cm, ale stačí to.

  2. Dejte chladit.

  3. Na krém si vymíchejte mascarpone s lučinou.

  4. Meloun pokrájejte a v případně, že nemáte bezsemenný, zbavte pecek a rozmixujte.

  5. Rozmixovaný meloun zahřejeme, nasypeme cukr dle chuti (určitě ne moc, meloun je sladidlo sám o sobě) odstavíme a přidáme želatinu a necháme vychladnout. Rozmixovaného melounu je cc 1 litr.

  6. Vychladlou melounovou směs vlijte k té jogurtové, promíchejte. Dle návodu si připravte želatinový ztužovač a do směsi vmíchejte - já vše šlehala. Ihned vlijeme na připravený základ.

  7. A teď už jenom chladíme, chladíme a chladíme. Budete překvapeni, jak to ztuhne rychle, po pár hodinkách už si můžete pochutnávat na růžovém dortu.:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!