Melounový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na základ:
- krabice sušenek esíček
- máslo - asi 8 dkg (2-3 cm)
- Na krém:
- 1 vanička Mascarpone
- domácí Lučina (překapaná ze dvou velkých jogurtů)
- 1/4 melounu středně velkého, pokud možno bezsemenného
- pár lžic hnědého cukru
- 1 balení želatiny (z Lidlu)
- 1 balení želatinového ztužovače
Postup Melounový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Z rozmixovaných (rozdrcených) sušenek a másla zpracujte základ, který namačkejte do formy - mám formu velkou 26 cm, můžete použit i menší nebo více sušenek, základ je vysoký cca 0,5 cm, ale stačí to.
Dejte chladit.
Na krém si vymíchejte mascarpone s lučinou.
Meloun pokrájejte a v případně, že nemáte bezsemenný, zbavte pecek a rozmixujte.
Rozmixovaný meloun zahřejeme, nasypeme cukr dle chuti (určitě ne moc, meloun je sladidlo sám o sobě) odstavíme a přidáme želatinu a necháme vychladnout. Rozmixovaného melounu je cc 1 litr.
Vychladlou melounovou směs vlijte k té jogurtové, promíchejte. Dle návodu si připravte želatinový ztužovač a do směsi vmíchejte - já vše šlehala. Ihned vlijeme na připravený základ.
A teď už jenom chladíme, chladíme a chladíme. Budete překvapeni, jak to ztuhne rychle, po pár hodinkách už si můžete pochutnávat na růžovém dortu.:-)