Česnekové kuře se žampiony a smetanovo-vinnou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí prsní řízky
250 g žampionů
1/2 paličky česneku
1 cibule
200 ml bílého vína
100 ml silného vývaru
200 ml smetany ke šlehání
olej
máslo
hrstička čerstvé hladkolisté petrželky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a necháme odležet.

  2. V hlubší pánvi rozpálíme olej a maso opečeme ze všech stran dočervena. Vyjmeme a udržujeme v teple, například v alobalu.

  3. Do výpečku přidáme kousek másla a když se rozehřeje, přisypeme na drobno nakrájenou cibuli a plátky žampionů. Lehce osolíme a opečeme. Případnou tekutinu prudce odpaříme. Přidáme víno, necháme ho zprudka odpařit, vlijeme vývar a vrátíme kousky masa.

  4. Přidáme česnek utřený se solí a dusíme asi 15 minut. Na závěr vlijeme smetanu, omáčku necháme zhoustnout nebo ji lehce povolíme vodou, vývarem či mlékem. Zjemníme kouskem másla a dochutíme čerstvou nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!