Bramborový salát s cizrnou a rukolou

Recepty, Saláty

Suroviny

500 g brambor
250 g uvařené cizrny
1 velká hrst rukoly
2 lžíce plnotučné hořčice
olej
sůl
čerstvě mletý pepř
vejce uvařená natvrdo - nemusí být

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme trochu zchladnout.

  2. Do misky dáme hořčici a za stálého šlehání (vidličkou) přiléváme tenkým pramínkem olej, až vznikne hladká zálivka.

  3. Brambory oloupeme, nakrájíme, osolíme a ještě vlažné zalijeme hořčičnou zálivkou. Promícháme s cizrnou (připravenou podle návodu) a vychladíme.

  4. Salát dokončíme přidáním rukoly, opepříme a obložíme vejci.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!