Česnekové bagety

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 g hladké mouky
30 g droždí
250 ml vody
50 g sádla
ČL cukru
sůl
2 lžíce másla
5-7 stroužku utřeného česneku
petrželka jemně nasekaná
vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažné vody, cukru a droždí necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme, přidáme sůl a kvásek a zpracujeme. Přidáme vlahé sádlo a vypracujeme nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinku kynout.

  2. Mezitím rozpustíme máslo a smícháme s česnekem a petrželí. Vykynuté těsto rozdělíme na stejně velké kousky, podle toho, jak chcete mít bagety velké. Měla jsem jich 8.

  3. Každý kousek rozválíme do kruhu, potřeme ochuceným máslem a srolujeme. Ukládáme na plech s pečícím papírem. Ostrým nožem uděláme zářezy, potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlaté barvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!