Plněné papriky pečené na smetanových bramborách

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mleté vepřové maso
1 cibule
1 stroužek česneku
2 vejce
2 lžíce smetany
lžička koření na mleté maso
sůl
pepř
5-6 čerstvých paprik
750 g brambor
250 ml smetany ke šlehání
tymián
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso smícháme s nakrájenou cibulí a utřeným česnekem. Přidáme vejce, koření a smetanu a důkladné promícháme. Papriky vydlabeme, očistíme a naplníme masem.

  2. Oškrábané brambory nakrájíme na měsíčky. Vsypeme do vhodného pekáčku a promícháme s kořením a solí. Přidáme k nim papriky a zalijeme šlehačkou.

  3. Pečeme přikryté asi 45 minut do měkka. Před koncem odkryjeme a dopečeme na barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!