Česnečka z pohankového mlýna

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce másla
60 g anglické slaniny
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
majoránka
3 - 4 stroužky česneku
3/4 hrnečku pohankové lámanky
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěnou lžíci másla vhodíme slaninu nakrájenou na malé kostičky a opečeme. Po chvíli zasypeme lžící hladké mouky a usmažíme jíšku.

  2. Zalijeme vodou, promícháme, osolíme, opepříme a chvilku provaříme. Asi po 10 minutách přidáme utřený česnek, majoránku, vklepneme vejce, promícháme, přisypeme pohanku a nasekanou petrželku. Polévku přiklopíme poklicí a ihned vypneme.

  3. Necháme 15-20 minut v klidu přiklopené, aby pohanka změkla. Po této době polévku promícháme, je-li třeba, dochutíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!