Šodó chlebíček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
3 ks vejce
110 g cukru mletého
130 g mouky hladké (osáté)
3 kávové lžičky vody (studené)
špetka soli
Krémová šlehačka:
mléko
2 polévkové lžíce cukru písek
1 vanilkový pudink
rum
400 ml šlehačky
čerstvé ovoce (nebo kompot)

Postup přípravy receptu

  1. Receptů na piškot je celá řada. Použijte svůj oblíbený, nebo tento z HLADKÉ mouky.

  2. KORPUS: Z bílků a studené vody ušleháme tuhý sníh do kterého vmícháme žloutky. Potom po částech cukr-mouku-cukr- mouku-cukr-mouku.

  3. Těsto vložíme do tukem vytřené a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet.

  4. Pečeme při 180°C 30 – 35 minut.

  5. Po vyjmutí z formy vychladlý korpus nakrájíme na plátky asi 1cm tlusté. Uvařit hustý pudink (intenzivně míchat!) a po vychladnutí (škraloup!: zakrýt fólií, nebo poprášit cukrem, nebo zakápnout mlékem), nechat vychladit v lednici a pak rozmíchat rumem a smíchat s asi polovinou do tuha vyšlehané šlehačky (nepřehnat! krém řídne)

  6. Adjustace: Původní recept – sendviče (10 ks): Na polovinu plátků nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, přiklopíme druhou částí plátků, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou.

  7. Inovace (20 ks): Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku, poklademe ovocem a prořezanou špičkou chlebíčky dozdobíme bílou šlehačkou.

  8. Super (20 ks): Na plátky nastříkáme hladkou špičkou krémovou šlehačku a poklademe ovocem. Před servírováním dáme chlebíček na dezertní tácek a prořezanou špičkou šodó chlebíčky kol dokola dozdobíme bílou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!