České kynuté buchty

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

0,5 kg polohrubé mouky
4 polévkové lžíce cukru krupice
5 dkg másla
1 žloutek
1 lžička citronové šťávy
1/2 - 3/4 lžičky soli
3 dl mléka (já jsem dala 2 dl a úplně to stačilo)
1/2 vanilkového cukru
sušené droždí(na 0,5 kg mouky)
Náplň
35 dkg netučného tvarohu ve vaničce
(ve videu dávám 50, ale to je zbytečně moc)
1 vejce
3 lžičky vanilkového pudinku
cukr krupice podle chuti
žloutek
tvaroh
(pudink. prášek rozmícháme a osladíme podle chuti, nakonec vmícháme sníh)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme dohromady, přilijeme rozpuštěné máslo, vlažné mléko a hnětačem dobře propracujeme.

  2. Těsto trochu posypeme moukou, přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout.

  3. Tvarohovou náplň připravíme těsně před zpracováním buchet, protože tam bude sníh z bílku.

  4. Dobře vykynuté těsto rozdělíme na velké kousky, podle toho, jak chcete mít velké buchty. Těsto podsypáváme a kousky těsta rozválíme, nebo roztáhneme prsty. Do každé placičky dáme tvaroh a těsto uzavřeme.

  5. Pokládáme do máslem vymazaného pekáčku spojem dolů a každou buchtu potíráme máslem aby se k sobě nepřilepily.

  6. Nakonec všechny buchty omastíme i nahoře. Já jsem je dávala do pekáčku 29x17 cm a určitě použijte větší, protože prostřední buchty byly zmáčklé.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 5 minut a potom snížíme na 150-160 st. Během pečení si můžeme na vrch buchet dát alobal. Pečeme cca 30 – 35 minut.

  8. Hotové vyklopíme na vál a necháme trochu vychladnout.

  9. Buchty jsou opravdu měkoučké i druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!