Červený salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 malá hlávka červeného zelí
1 červená cibule
1 velká nebo 2 malé bulvy vařené červené řepy
1 sklenka krenexu
1/2 sklenky brusinkové marmelády
majonéza (dle chuti)
zakysaná smetana (dle potřeby)
sůl
pepř
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Červené zelí nakrouháme, spaříme a scedíme.

  2. Červenou cibuli a červenou řepu nakrájíme na proužky, dáme do mísy a přidáme spařené zelí.

  3. Připravíme dresink. Smícháme krenex s brusinkovou marmeládou, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme majonézou.

  4. Vše spojíme, osolíme, opepříme a okyselíme. Poté dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!