Slané palačinky s vůní Himálaje

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Palačinkové těsto:
50 g tsampy (viz Poznámka)
50 g cizrnové mouky
1 lžička černé soli
1 lžička mleté kurkumy
Náplň:
rostlinná pomazánka
mrkev
okurka
baby špenát
cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. V misce smíchejte všechny ingredience na těsto. Vznikne řídké těsto, které nechte 10 minut odležet.

  2. Rozehřátou nepřilnavou pánev vytřete malým množstvím oleje a nalijte na ni naběračku těsta.

  3. Smažte dozlatova z obou stran. Z množství těsta usmažíte přiibližně 6 středně velkých palačinek.

  4. Hotové palačinky pomažte pomazánkou, navrstvěte zeleninu pokrájenou na tenké proužky (ty uděláte škrabkou) nebo tenké nudličky a palačinky přehněte nebo zarolujte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!