Plněná telecí hruď

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1,5 kg telecí hruď
300 g telecí játra nebo vepřová
3 rohlíky z předešlého dne
150 g prorostlé slaniny
1 lžíce oleje
mléko dle potřeby
česnek 5 stroužku
2 PL petrželová nať
černý pepř
50 g másla
vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. V telecí hrudi si nožem vytvoříme kapsu. Masíčko jemně posolíme a necháme odležet než uděláme nádivku.

  2. Prorostlou slaninu nakrájíme na kostičky a chvilku opečeme a přidáme nákrájená játra na drobné kostičky. Všechno osmahneme, stáhneme z ohně a necháme dvě minuty odpočinout, pak přidáme protlačený česnek. S česnekem již nesmažíme. Necháme vychladnout.

  3. Nakrájíme rohlíky, spaříme horkým mlékem, necháme vychladnout, případně přebytečné mléko vymačkáme! Přidáme nakrájenou petrželku, jemně osolíme, hodně opepříme, promícháme a přidáme osmahnutá játra a vajíčko.

  4. Telecí hruď dosolíme, naplníme nádivkou, otvor zašijeme a dáme na rozpálené máslo do pekáče. Lehce pomalu opečeme! Méně zručné kuchařky doporučuji přidat olej do másla, aby se nepřipálilo a pak opékat masíčko.

  5. Přidat vodu,přikrýt a péct v troubě na 180 stupňu cca 1,5 hodiny, kontrolovat a polévat výpekem každých 20 minut. Otočit a zkusit, jestli se dá vybrat kost z masa, pokud ne, tak péct dál!

  6. Pokud už vám půjde z masíčka vybrat kost, je maso propečené! Když máte rádi hodně měkounké masíčko, doporučuji ještě dobrou půlhodinku přidat!

  7. Vybrat, nechat skoro vychladnout a nakrájet. Horké se to špatně krájí, bude se to rozpadat, tak jak se to stalo mně (fotky). Telecí hruď je takové podřadnější masíčko, ale je velice chutné.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!