Čertovské kotlety
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- pepř
- paprika mletá sladká a pálivá
- šálek vody
- obloha zeleninová:
- rajče
- ledový salát
- paprika
- tatarská omáčka
Postup Čertovské kotlety
Postup přípravy receptu
-
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany restujeme a než otočíme na druhou stranu, tak každou kotletu zvlášť posypeme 1 lžičkou smíchané pálivé a sladké papriky.
Otočíme, restujeme druhou stranu, po dvou až třech minutách zalijeme šálkem vody, přiklopíme a necháme vydusit. Je-li maso měkké, voda vydušená, zbyde-li jen olej se sosem, tak je hotovo.
V půli času, asi po 15 minutách, můžeme obrátit. Příloha: opečené brambory, hranolky, americké brambory, můžeme vylepšit tatarkou, event.oblohou zeleninovou.