Čertovské kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety
sůl
pepř
paprika mletá sladká a pálivá
šálek vody
obloha zeleninová:
rajče
ledový salát
paprika
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, z jedné strany restujeme a než otočíme na druhou stranu, tak každou kotletu zvlášť posypeme 1 lžičkou smíchané pálivé a sladké papriky.

  2. Otočíme, restujeme druhou stranu, po dvou až třech minutách zalijeme šálkem vody, přiklopíme a necháme vydusit. Je-li maso měkké, voda vydušená, zbyde-li jen olej se sosem, tak je hotovo.

  3. V půli času, asi po 15 minutách, můžeme obrátit. Příloha: opečené brambory, hranolky, americké brambory, můžeme vylepšit tatarkou, event.oblohou zeleninovou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!