Paštika z kuřecích jater s bylinkami

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

500 g kuřecích jater
125 g másla (a kousek na osmahnutí cibule)
1 menší cibuli
1 stroužek česneku
1 dcl červeného vína
lžíci sušeného tymiánu
lžíce bazalky
sůl
pepř
brusinky dle uvážení

Postup přípravy receptu

  1. Na másle se osmahne pokrájená cibule a česnek (cca 2 minuty). Pak se přidají játra, nechají se zatáhnout a poté se podlijí vínem a dusí se, než se tekutina odpaří.

  2. Nechá se mírně zchladnout a přidá se máslo, koření a rozemele. Aby byla paštika jemná, přepasírujeme a vložíme do misky a necháme v lednici cca 2 hodiny ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!