Divoká krůta na celeru

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

krůtí stehno
2 cibule
1/2 menšího celeru
sůl
nové koření
celý pepř
2 bobkové listy
větvička čerstvého tymiánu
snítka rozmarýnu
2 lístky šalvěje
3 lžíce octa balsamico
1 PL sádla

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí stehno vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky zhruba 1,5 cm silné. Vložíme je do vhodné nádoby, osolíme, zasypeme nakrájenou cibulí,na hranolky nakrájeným celerem, kořením, přidáme čerstvé bylinky a ocet a důkladně vše promícháme. Dáme do lednice nejlépe přes noc uležet.

  2. Druhý den rozpálíme v kastrolu sádlo a naloženou směs na něm zprudka opečeme. Pak podlijeme menším množstvím vody a pomalu dusíme doměkka. Šťávu vydusíme na požadovanou hustotu, popř. dosolíme a podáváme třeba s bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!