Černé pracny - medvědí tlapky

Recepty, Cukroví

Suroviny

180 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
tabulka čokolády
citronová kůra
2 tlučené hřebíčky
na špičku nože skořice
70 g mletých ořechových jader
140 g másla (může být i jiný tuk)
1 vejce
1 žloutek
20 g krupičkové mouky
vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. K hladké mouce, cukru, nastrouhané čokoládě, umletým ořechům, skořici, hřebíčku a strouhané citronové kůře přidáme rozsekané máslo, celé vejce a žloutek. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu ztuhnout.

  2. Pak z něj nakrájíme stejnoměrné díly a lehce poprášíme krupičkou. Vtlačíme do formiček a pečeme v troubě na plechu do červena.

  3. Vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!