Zelený chřest zapečený s vejci

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

12 výhonků zeleného chřestu
4 vejce
3 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
sladká mletá paprika
sůl
pepř
1 větší rajče
pažitka
estragon

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce smícháme olej s rozdrceným stroužkem česneku, paprikou, solí a pepřem. Z chřestu odstraníme zdřevnatělé konečky a každý výhonek důkladně potřeme ochuceným olejem. Výhonky pak rozdělíme do dvou menších zapékacích misek. Vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme asi 8 minut.

  2. Poté misky vyndáme z trouby a do každé vklepneme vedle chřestu dvě vejce. Vejce pokapeme zbylým ochuceným olejem a misky vrátíme asi na 5 minut do trouby. Když bílky ztuhnou, ale žloutky jsou ještě tekuté, máme hotovo.

  3. Rajče nakrájíme na malé kostičky a bylinky posekáme nadrobno. Pokrájeným rajčetem a posekanými bylinkami posypeme hotové zapečené jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!