Celerové lodičky s mletým masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g mletého masa
1-2 celery
1 vejce
1/2 kl ostré papriky
2 chilli papričky
pepř
sůl
1 šlehačka
150g tvrdého sýra
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si smícháme maso s vejcem, paprikou, papričkami, solí a pepřem.

  2. Celer si očistíme a rozkrojíme na šestiny nebo osminy, podle velikosti. Prostředek vykrojíme (vznikne lodička) a polovinu nakrájíme na malé kostičky které přidáme k mletému masu.

  3. Masem celerové lodičky naplníme a skládáme do připraveného pekáče, vymazaného sádlem. Přelejeme šlehačkou a dáme zakryté do vyhřáté trouby na 30-40min na 175°C.

  4. Pak posypeme sýrem nastrouhaným na hrubo a dopečeme asi ještě 10min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!